Filmene

Tilbage til fremtiden (eng. org. titel Back to the Future) er en amerikansk science fiction/komedie film fra 1985, instrueret af Robert Zemeckis og med Michael J. Fox i hovedrollen.

Filmen blev efterfulgt af Tilbage til fremtiden II (1989) og Tilbage til fremtiden III (1990).

 

Filmen handler om den excentriske videnskabsmand Doc Brown, der har opfundet en tidsmaskine.

Hans unge ven, 17-årige Marty McFly, rejser ved et uheld 30 år tilbage i tiden, hvor han desværre medvirker til at hans forældre ikke mødes. Og hvis ikke hans forældre mødes er hans eksistens truet, for så vil han aldrig blive født. Helt galt går det, da hans mor forelsker sig i en helt anden fyr, nemlig ham selv.

Nu må Marty opsøge Doc Brown i 1955, for at vende tilbage til fremtiden. Men inden da, er der lige et par ting, der skal på plads.

Back to the Future

Filmen handler om den excentriske videnskabsmand Doc Brown (spillet af Christopher Lloyd), der har opfundet en tidsmaskine.

Hans meget unge ven, 17-årige Marty McFly (Michael J. Fox), rejser ved et uheld 30 år tilbage i tiden, hvor han desværre medvirker til at hans forældre ikke mødes. Og hvis ikke hans forældre mødes er hans eksistens truet, for så vil han aldrig blive født. Helt galt går det, da hans mor forelsker sig i en helt anden fyr, nemlig ham selv.

Nu må Marty opsøge Doc Brown i 1955, for at vende tilbage til fremtiden. Men inden da, er der lige et par ting, der skal på plads.

Back to the Future 2

Doc Brown er lige rejst 30 år frem i tiden, men få minutter senere kommer han tilbage fra fremtiden. Marty og hans kæreste Jennifers børn er i fare. Straks rejser de tilbage til fremtiden, og Doc er nødt til at give Jennifer noget, så hun besvimer, fordi hun virker alt for interesseret i fremtiden. Desværre er den gamle Biff og hans barnebarn Griff der, og da de blander sig i fremtiden, bliver det hele noget værre rod.

Fremtiden byder bl.a. på flyvende biler, hoverboards og selvtørrende jakker.

Velkommen til 2015!!

Back to the future 3

Doc er rejst til 1885, i det vilde vesten. Marty har fået et brev af ham, men det varer ikke længe før Marty finder ud af, at Doc vil blive skudt i ryggen af "Mad Dog" Tannen, tipoldefar til Biff Tannen.

Nu må Marty rejse tilbage i tiden for at redde sin ven Doc, men det er ikke altid let at komme fra fremtiden. Inden Marty ved af det, er han indblandet i en livsfarlig skudduel mod den onde "Mad Dog".

Medvirkende